Descoperă poveștile care încurajează dezvoltarea mentalității de creștere și a inteligenței emoționale:

Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului

(pentru copii cu vârsta între 6 și 10 ani)

Seria completă conține 3 volume (176, 186, 210 pagini)

Într-o lume plină de cărți pentru copii în care poveștile repetă aceleași clișee și stereotipuri sau, în unele cazuri, chiar „predau” lecții învechite sau nepotrivite pentru copii, noi ne-am dorit să creăm o serie diferită. Ne-am propus să scriem mai mult decât simple povești care, deși distrează, ratează oportunitatea de a învăța copiii abilități pentru toată viața, într-un mod distractiv, subtil, care nu se transformă într-o prelegere plictisitoare. 

Imaginează-ți o serie pentru copii care combină aventurile unor detectivi moderni cu învățăminte cheie pentru dezvoltare personală. De la mistere complexe, la ghicitori încâlcite, mecanisme provocatoare și istorie antrenantă la lecții grozave care încurajează dezvoltarea mentalității de creștere și a inteligenței emoționale, cele două personaje, Charlie și Lilly, au parte de aventurile vieții lor în timp ce se străduiesc din răsputeri să găsească artefacte cu o putere extraordinară și să salveze lumea așa cum o știm. Ne-am dorit să creăm cărți care nu au doar simple povești, ci combină distracția cu învățarea, implică cititorii în rezolvarea misterelor, le stimulează gândirea și îi ajută să crească alături de Charlie și Lilly. 

Descoperă seria "Charlie si Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului" – Aventuri captivante, pline de mister și învățături valoroase!

În prima carte, „Aventuri printre ruinele Grecești”, Charlie, un băiețel obișnuit, descoperă un secret extraordinar printre rafturile prăfuite ale bibliotecii din oraș. Această pățanie îi schimbă viața rapid, transformându-l dintr-un simplu elev într-un agent secret al Agenției de Spioni G.O.O.D. Aventura lui începe în ruinele antice ale Greciei unde, alături de un aliat neașteptat, este pus în fața provocării de a salva lumea, dezlegând mistere vechi în timp ce caută prima Cheie a Potențialului.

 

Continuând cu volumul 2, „Pe urmele lui Leonardo da Vinci”, seria poartă cititorii în inima Italiei unde Charlie și Lilly au parte de o adevărată provocare. Un jaf în noapte? Un caiet vechi de cinci sute de ani? Un atelier secret uitat de lume sub cel mai faimos pod din Florența? Un tablou dispărut și o scrisoare misterioasă? Pentru a găsi a doua Cheie a Potențialului, cei doi detectivi de la G.O.O.D. trebuie să-și dea toată silința și să își dezvolte abilități noi pentru a rezolva cazul la timp. Totul în timp ce învață lecții prețioase despre artă, istorie și puterea cunoașterii.

 

În ultimul volum, „Misterele din Pădurea Interzisă”, acțiunea se mută în mijlocul naturii misterioase a Japoniei. Charlie și Lilly, alături de un nou companion, se avântă în Pădurea Interzisă, un loc necunoscut, plin de pericole și legende uitate. Sunt pe cale să descopere temple vechi, capcane necruțătoare și mituri fascinante care sunt aduse la viață de șoaptele pădurii, în timp ce se străduiesc să-i strice planurile malefice ale lui Marvin Meddler, constantul lor adversar. Vor reuși și de data aceasta să recupereze Cheia? Sau Marvin va avea de spus ultimul cuvânt?

Seria "Charlie si Lilly" este o întreagă aventură ce combină misterul, investigațiile palpitante și dezvoltarea personală. Fiecare volum aduce noi provocări, personaje memorabile și lecții valoroase, încurajând tinerii cititori să descopere puterea învățării, a mentalității de creștere, a inteligenței emoționale, a curajului și a perseverenței. Alătură-te lui Charlie și Lilly în aceste aventuri palpitante și educative care transformă fiecare cititor într-un tânăr detectiv avid de cunoaștere!

1. Încurajează dezvoltarea mentalității de creștere

Potrivit cercetărilor psihologului Carol Dweck de la Universitatea Stanford din Statele Unite, un copil care își dezvoltă mentalitatea de creștere poate să:

2. Încurajează dezvoltarea inteligenței emoționale. Un copil care își dezvoltă inteligența emoțională poate să:

Începe aventura alături de Charlie și Lilly. Profită de oferta specială de lansare și ia pachetul complet, cu toate cele 3 volume, cu peste 50% reducere

Începe aventura!

Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești

Preț de listă: 89 lei

Preț redus cu 25%:
67 lei

Economisești 22 lei

Pachet „Aventura Completă”

CEL MAI AVANTAJOS

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești, Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci și Volumul 3: Misterele din Pădurea Interzisă

Preț de listă: 267 lei

Preț redus cu 52%:
127 lei

Economisești 140 lei

Pachet „Agent dublu”

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești și Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci

Preț de listă: 178 lei

Preț redus cu 50%:
89 lei

Economisești 89 lei

De ce credem că seria de cărți "Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului" este diferită față de majoritatea cărților pentru copii?

În ultimii ani am citit foarte multe cărți pentru copii. Deși vine la pachet cu „fișa postului” pentru viziunea pe care ne-am asumat-o – aceea de a ajuta milioane de copii să-și dezvolte mentalitatea și să devină adulți echilibrați, cu obiceiuri benefice, care fac ceea ce fac din pasiune, nu din frică sau obligație – poveștile ocupau dinainte un loc special în viața noastră. Iubim o poveste bună, indiferent de mediul prin care o consumăm (cărți, filme, audio, din vorbă în vorbă). Din nefericire, majoritatea cărților prin care am trecut în ultimii ani nu au fost exact ce ne-am fi dorit să citească un copil în 2023 (sau începând de acum înainte). Nu vom da nume sau titluri, însă ce ne-am dori din tot sufletul este să tragem un semnal de alarmă și să-ți spunem câteva criterii care ar merita luate în considerare atunci când alegi următoarea poveste pe care o va citi copilul tău.

1. Credem că este important să învățăm lecții bune din povești

Poveștile sunt cele mai vechi mijloace prin care noi, oamenii, învățăm. Încă de când ne adunam în jurul focului sub cerul liber spuneam povești. Multe dintre ele au supraviețuit până în zilele noastre și multe dintre ele încă ocupă un loc important în felul nostru de a fi și de a ne raporta la lumea care ne înconjoară. Simple „învățături” din poveștile de demult pot să ne sădească în minte concepții greșite despre lume, despre viață, despre relațiile pe care le avem cu ceilalți, despre modul în care colaborăm, despre modul în care ne privim unii pe alții sau chiar pe noi înșine. Într-adevăr, atunci când supraviețuirea noastră depindea de asta, poveștile cu monștri, Bau-Bau, Baba Cloanța sau orice alte personaje mai răpeau copiii în întuneric, aveau rostul lor. În zilele noastre, ele nu fac altceva decât să mai adauge un strat la fricile pe care cei mici deja le au. 

Ca să nu mai vorbim despre clasicele „fetele sunt prințese care așteaptă să fie salvate”, iar băieții sunt „eroii neînfricați care nu au voie să plângă din cauza cuvântului cu r…”. Pe de o parte, spunem sus și tare că acestea sunt doar stereotipuri. Pe de altă parte, sunt primele povești pe care le aud mai toți copiii. Pe de o parte, ne vine ușor să spunem că „dacă nu ești cuminte pățești ca în povestea cu…”, pe de altă parte, ne mirăm când copiii dezvoltă anxietăți sau convingeri care nu-i ajută. Avem nevoie de povești bune pentru că ele sunt primele învățături indirecte pe care copiii le capătă despre lume. 

În seria de cărți cu Charlie și Lilly ne-am dorit să creăm povești moderne, cu lecții valoroase și relevante, din care copiii pot învăța abilități benefice pentru viață, care le vor fi de folos atât acum când le citesc, cât și atunci când vor fi adulți. Am ales să le transmitem principii de dezvoltare personală prin intermediul poveștilor, într-un mod distractiv, fără teorii plictisitoare.

2. Personajul principal nu este un „știe tot” și „poate tot”.

Am găsit multe cărți în care personajul sau personajele principale sunt „alesul” sau „aleasa”. Acele povești în care, oricât de grea ar fi situația, eroul sau eroina flutură o baghetă magică, pocnește din degete, vine cu o idee fantastică de nicăieri și, fără niciun pic de efort, salvează situația. Astfel de povești, asemenea majorității jocurilor pe calculator, îi învață indirect pe copii că pot face orice fără niciun efort. Sau, mai rău, că ei nu pot face nimic notabil pentru că „ei nu sunt cei aleși” și „asta se întâmplă doar în povești.” 

Problema este că niciuna dintre aceste variante nu este adevărată, iar astfel de povești pot deveni foarte plictisitoare la un moment dat. Copiii își pot îndeplini chiar și cele mai îndrăznețe visuri atunci când depun efortul necesar ca să le transforme în realitate. Doar că în majoritatea poveștilor lipsește efortul, perseverența, planificarea, dedicarea și multe alte abilități de care avem nevoie ca să reușim. 

 

În seria de cărți cu Charlie și Lilly ne-am propus să facem invers. Să creăm niște personaje cât mai aproape de realitate, cu plusuri și minusuri, emoții și trăiri, care au parte de eșec, dar și de victorii obținute pe merit. Charlie este un băiețel obișnuit, aruncat într-o aventură pentru care nu este pregătit. Pe parcurs învață, greșește, cade, se ridică, încearcă din nou, perseverează, ascultă de mentori și testează diverse strategii până când reușește să-și îndeplinească misiunea.

3. Nu ne-am mulțumit cu povești banale.

Într-adevăr, când vine vorba despre intervale de vârstă și ce tip de povești sunt potrivite, părerile sunt împărțite. Am văzut cărți de 30 de pagini ca fiind „potrivite” pentru vârsta de 10 ani (uneori chiar 12). Am citit cărți în care povestea nu exista, ci, în locul ei, am văzut doar o înșiruire de evenimente, aparent la întâmplare, fără „început, cuprins și încheiere”. Ce nu ne-a plăcut la astfel de cărți este că am simțit că, copiii sunt păcăliți să se mulțumească cu puțin. Am auzit și păreri care spuneau că „e mic, nu înțelege” sau „n-are răbdare la ceva mai consistent”. Dar apoi, din nou, ne mirăm că tinerilor li se pare mai atractiv un joc pe calculator sau că preferă să se uite la televizor sau pe YouTube.  

 

În seria de cărți cu Charlie și Lilly ne-am dorit să creăm povești captivante. Cei doi detectivi vor avea de rezolvat mistere interesante, ghicitori, puzzle-uri și mecanisme provocatoare și vor avea parte de aventuri care sperăm să-i țină pe cei mici lipiți cu ochii în pagini, în locul obișnuitelor ecrane.

4. Am evitat cuvântul cu R și alte cuvinte și comportamente pe care nu le considerăm la locul lor în poveștile pentru copii.

Cuvântul cu R este RUȘINE. S-ar putea să avem noi o întreagă vendetă cu acest cuvânt, dar realitatea cărților pentru copii ne-a zguduit bine de tot. Inevitabil, în majoritatea volumelor am dat peste o formă sau alta de „nu ți-e rușine!”, „nerușinatule sau nerușinato”, „să-ți fie rușine!”, „îi era rușine”, „a făcut ceva rușinat sau rușinată”, „s-a înroșit de rușine” și absolut orice derivat îți poți imagina. Recordul de rapiditate până să dăm de „rușine” a fost pagina 3 în preview-ul cărții respective. Nu spunem că rușinea nu există. Ce nu ne place este atunci când o vedem folosită ca unealtă ca să îi facem pe copii să se comporte într-un anumit fel sau aruncată ca semn de punctuație la orice „abatere” a copiilor. Vina și Rușinea sunt emoții puternice cu care, probabil, cei mai mulți dintre noi am crescut. Era rușine să alergi, rușine să scapi ceva pe jos, rușine să-ți pătezi hainele, rușine să spui anumite cuvinte, rușine să răspunzi la întrebări, rușine să îți spui punctul de vedere, rușine să ceri orice, rușine să accepți cadouri, rușine să caști când îți este somn, rușine să vorbim cu oamenii din jurul nostru. Rușine să… orice. 

Problema este că pe măsură ce ne obișnuim să ne fie rușine de cât mai multe lucruri, din păcate, atunci când devenim adulți ne este rușine să ținem o prezentare, ne este rușine să vorbim în public, ne este rușine să începem o afacere pentru că „ce-o să zică x sau y?!”, ne simțim vinovați când facem ceea ce ne place pentru că nu este ceea ce își doresc alții, ne este rușine să vorbim cu cei de lângă noi, să ne facem prieteni, să spunem verde în față ce simțim, să îi spunem medicului ce simptome avem, rușine să vorbim despre relații intime sau chiar rușine să trăim așa cum ne dorim. Pe scurt, atâta timp cât copiii nu sunt capabili să înțeleagă pe deplin ce înseamnă rușinea și când într-adevăr ne este benefică, atunci credem că e mai bine să o lăsăm la o parte, măcar în cărțile pe care ei ajung să le îndrăgească. 

În seria de cărți cu Charlie și Lilly ne-am dorit să scoatem în evidență alte reacții, emoții și comportamente care au capacitatea să-i învețe pe copii un spectru mult mai larg de răspunsuri la provocările cu care se confruntă în viața de zi cu zi, atât acum, cât și pe viitor. În plus, am evitat și alte cuvinte care, deși poate distrează, dau naștere unor atitudini, comportamente sau vocabular… cu care părinții nu ar fi de acord. 😀

Lista mai poate continua. Suntem foarte pasionați de acest subiect și ne dorim să le oferim copiilor povești noi care să-i inspire fără să fie nevoiți să se teamă de monștri străvechi, fără să îi păcălim să „citească” doar pentru că le presărăm cu câteva expresii „cool” și fără să îi forțăm să audă aceeași versiune a poveștilor cu „prinți și prințese”, împachetate într-un alt ambalaj. Așa că ne-am hotărât să scriem o nouă serie de cărți marca Copii Remarcabili: Charlie și Lilly – Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului!

Începe aventura alături de Charlie și Lilly. Profită de oferta specială de lansare și ia pachetul complet, cu toate cele 3 volume, cu peste 50% reducere

Începe aventura!

Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești

Preț de listă: 89 lei

Preț redus cu 25%:
67 lei

Economisești 22 lei

Pachet „Aventura Completă”

CEL MAI AVANTAJOS

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești, Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci și Volumul 3: Misterele din Pădurea Interzisă

Preț de listă: 267 lei

Preț redus cu 52%:
127 lei

Economisești 140 lei

Pachet „Agent dublu”

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești și Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci

Preț de listă: 178 lei

Preț redus cu 50%:
89 lei

Economisești 89 lei

Ce am pregătit pentru copii în seria de cărți Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului?

Volumul 1: Aventuri printre ruinele Grecești

Charlie, un băiețel obișnuit, este pe cale să facă o descoperire care îi va întoarce viața cu susul în jos. Într-o zi normală de școală, printre rafturile prăfuite ale bibliotecii din oraș, Charlie află un mare secret care vine la pachet cu o responsabilitate enormă: să salveze lumea așa cum o știm. De la un elev care își vedea de treaba lui, trece rapid la statutul de agent secret în Agenția de Spioni G.O.O.D, cutreieră ruinele antice din Grecia, rezolvă mistere uitate de sute de ani și își dă toată silința să recupereze un obiect cu o putere extraordinară. Totul alături de un aliat improbabil. Pătrunde în lumea fantastică a detectivilor moderni și alătură-te lui Charlie în căutarea enigmaticelor Chei ale Potențialului.

În plus, Charlie mai are de rezolvat o enigmă. Ce faci atunci când „îl iei în brațe” pe NU ȘTIU? Dar pe NU VREAU? Și cum rămâne cu NU POT? În primul volum răspundem tuturor acestor impasuri de care majoritatea copiilor se lovesc în aventurile de zi cu zi. La început, Charlie nu pune foarte mare preț pe învățare. Nu înțelege exact la ce îl ajută și o consideră o obligație pentru școală. Pe parcursul călătoriei însă, băiatul își dă seama că învățarea și exersarea îi ajută pe oameni să devină mai buni la orice își propun și tocmai aceste lecții îl ajută să recupereze prima Cheie. Punem pariu că va fi o inspirație pentru mulți copii care ar putea privi învățarea cu alți ochi de îndată ce termină de citit aventurile lui Charlie și Lilly prin ruinele Grecești.

Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci

Un jaf în noapte? Un caiet vechi de cinci sute de ani? Un atelier secret uitat de lume în inima Italiei? Un tablou dispărut și o scrisoare misterioasă? Ce au toate acestea în comun? Dacă mai pui la socoteală că Marvin Meddler este pe cale să-și finalizeze mașinăria cu care să le răpească oamenilor puterea de a învăța și că faimosul pictor și inventator Leonardo da Vinci este implicat, cazul devine din ce în ce mai complicat. Oare vor reuși Charlie și Lilly să rezolve ghicitorile încâlcite ale maestrului și să găsească a doua Cheie a Potențialului? Alătură-te celei de-a doua misiuni a Agenției de Spioni G.O.O.D. și pornește pe urmele lui Leonardo da Vinci. 


Descoperă alături de Charlie și Lilly ce ai de făcut ca să devii un maestru în orice îți dorești, fie că vrei să fii un pictor faimos, un inventator remarcabil, un om de știință, un medic priceput, un agent neînfricat sau, de ce nu, chiar un detectiv descurcăreț?

Începe aventura alături de Charlie și Lilly. Profită de oferta specială de lansare și ia pachetul complet, cu toate cele 3 volume, cu peste 50% reducere

Începe aventura!

Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești

Preț de listă: 89 lei

Preț redus cu 25%:
67 lei

Economisești 22 lei

Pachet „Aventura Completă”

CEL MAI AVANTAJOS

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești, Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci și Volumul 3: Misterele din Pădurea Interzisă

Preț de listă: 267 lei

Preț redus cu 52%:
127 lei

Economisești 140 lei

Pachet „Agent dublu”

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești și Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci

Preț de listă: 178 lei

Preț redus cu 50%:
89 lei

Economisești 89 lei

Volumul 3: Misterele din Pădurea Interzisă

În inima Japoniei există un loc în care nimeni nu își dorește să se rătăcească. Printre copaci antici, mărăcini încâlciți și umbre întunecate, se află ascunsă Pădurea Interzisă. Dar Charlie și Lilly nu au de ales. Chemați din nou la datorie, se aventurează împreună cu noul lor prieten prin sălbăticia verde în căutarea celei de-a treia Chei. Sunt pe cale să descopere temple de mult uitate, capcane necruțătoare și legende fascinante care sunt aduse la viață de șoaptele pădurii, în timp ce se străduiesc să-i strice planurile malefice ale lui Marvin Meddler. Vor reuși și de data aceasta să recupereze Cheia? Sau Marvin va avea de spus ultimul cuvânt? Alătură-te noii aventuri și înfruntă împreună cu detectivii de la G.O.O.D. misterele din Pădurea Interzisă.

Descoperă alături de Charlie și Lilly puterea fantastică a emoțiilor tale și află ce poți să faci atunci când simți că devin prea puternice. Chiar și cel mai faimos detectiv are emoții din când în când, iar Pădurea Interzisă este locul în care, din nefericire, emoțiile o iau razna și le pun bețe în roate agenților de la G.O.O.D. Învață împreună cu cei doi detectivi cum ne ajută emoțiile în viața de zi cu zi și cum să le stăpânim atunci când ne încurcă.

Trage cu ochiul și descoperă ce am pregătit în această serie.

Plătești doar 87 LEI pentru tot pachetul

Începe aventura alături de Charlie și Lilly. Profită de oferta specială de lansare și ia pachetul complet, cu toate cele 3 volume, cu peste 50% reducere

Începe aventura!

Charlie și Lilly - Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești

Preț de listă: 89 lei

Preț redus cu 25%:
67 lei

Economisești 22 lei

Pachet „Agent dublu”

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești și Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci

Preț de listă: 178 lei

Preț redus cu 50%:
89 lei

Economisești 89 lei

Pachet „Aventura Completă”

CEL MAI AVANTAJOS

Volumul 1: Aventuri printre Ruinele Grecești, Volumul 2: Pe urmele lui Leonardo da Vinci și Volumul 3: Misterele din Pădurea Interzisă

Preț de listă: 267 lei

Preț redus cu 52%:
127 lei

Economisești 140 lei

Răspunsuri la întrebări frecvente:

Cartea se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 10 ani. Dacă îți dorești cărți pentru adolescenți, descoperă colecția Copii Remarcabili direct în magazinul online:

https://www.copiiremarcabili.ro/magazin/

DA! Dacă vrei să vezi și celelalte cărți din colecția Copii Remarcabili, le poți vedea direct în magazinul nostru online. Dacă vrei să plasezi o comandă mai mare (peste 10 cărți) scrie-ne un e-mail la adresa contact@copiiremarcabili.ro sau contactează-ne la 0750.859.010 pentru a primi o ofertă personalizată.

Seria ”Charlie și Lilly – Detectivi în căutarea Cheilor Potențialului” este un produs marca Copii Remarcabili și este publicat de editura Learnable.

De când am înțeles ce înseamnă cuvântul vocație, ne-am dorit să ajutăm oamenii să se dezvolte, să-și urmeze visurile și să le oferim suport ca să devină cea mai bună variantă a lor. Am simțit pe propria piele ce diferență pot face niște cuvinte, o bucățică de informație, un obicei, o carte sau un curs și, de multe ori, ne-am dorit să fi apărut în viața noastră mai devreme. Așa că am creat Copii Remarcabili.

Am cunoscut de-a lungul anilor zeci de experți în diverse domenii de dezvoltare care ne-au ajutat și inspirat să dăm mai departe abilitățile pe care le-am deprins și de care știm că s-ar bucura foarte mulți oameni. Însă am ales să o facem într-un mod prin care să fim siguri că creăm contexte cât mai potrivite ca să fie puse în aplicare. Așa că am ales să creăm cărți și alte materiale educative pentru copii, menite să-i ajute să-și formeze obiceiuri și abilități extraordinare care să le fie de folos toată viața. 

Informațiile pe care le includem în cărți se bazează pe studii științifice, pe informațiile și pe experiența celor mai buni specialiști în domeniile de dezvoltare personală. De exemplu, Cartea Secretă a Învingătorilor sau Cartea Secretă a Adolescenților Remarcabili pornește de la cercetările psihologului Carol Dweck și a echipei ei de la universitățile Columbia și Stanford din Statele Unite, care a pus bazele unui sistem prin care se poate dezvolta mentalitatea de creștere (atât la copii, cât și la adulți). În cartea Cele 4 Mesaje Secrete ale Emoțiilor Mele, toate informațiile pe care le transmitem au la bază cercetările lui Daniel Goleman, specialist în psihologie și în neuroștiință și conține exerciții inspirate din modelul 6 Seconds (Organizația numărul 1 în lume care se ocupă cu dezvoltarea inteligenței emoționale).

Fiecare material sau carte pe care o publicăm are la bază știința și metode care funcționează în acest moment. Ce credem că e important într-o carte de dezvoltare personală pentru copii este să le explicăm copiilor toate aceste principii, dovedite științific, într-un mod prin care ei să poată să le înțeleagă și, mai ales, să poată să le aplice.

 

Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență pe situl nostru web.