Acum 4 ani am avut o idee care urma să schimbe modul de gândire a zeci de mii de copii din România.
Ce urmează să îți povestim se întâmpla înainte să:
- aflăm pe pielea noastră ce înseamnă o pandemie globală;
- ne îngrijorăm cu adevărat la fiecare știre de la televizor sau de la radio;
-auzim în fiecare zi despre efectele cuvântului „inflație”.
Încă din adolescență am iubit dezvoltarea personală. A fost o vreme când devoram fiecare carte care ne ajungea în mână, fiecare curs sau training la care participam și fiecare subiect nou care, credeam noi, putea să ne înbunătățească viața. Era doar o singură problemă. Cu toate că învățam ceva nou zi de zi, efectele întârziau să apară. Cu toate că aplicam cât de bine puteam principiile pe care le studiam, atunci când analizam ultimele luni sau chiar ultimii ani, rezultatele pe care le aveam păreau minuscule comparate cu efortul depus.
Ai încercat vreodată să schimbi ceva la tine, ca adult?
Cel mai probabil fiecare dintre noi își dorește să facă unele lucruri într-un mod diferit. Poate că este vorba despre schimbarea rutinei sau a dietei, despre dezvoltarea personală, despre modul în care relaționăm cu cei dragi sau despre modul în care reacționăm în anumite situații. Dacă ai încercat să schimbi oricare dintre aceste lucruri sau să aduci în viața ta alte practici care să te ajute să crești, cel mai probabil, ai observat că îți este destul de greu să o faci ca adult. Poate ți-ai cumpărat câteva cursuri online, poate ai participat la conferințe și traininguri, ai zeci sau sute de cărți în bibliotecă, sau poate, chiar ai lucrat îndeaproape cu diverși specialiști. Și, totuși, schimbările adevărate apar mult mai târziu decât te aștepți sau chiar niciodată.
Asta se întâmplă pentru că avem sute de obiceiuri bine înrădăcinate care ne ghidează aproape fiecare acțiune și decizie din momentul în care ne trezim până când ne ducem din nou la culcare.
Cercetările arată că majoritatea deciziilor pe care le luăm într-o zi sunt automate, bazate pe modelele cu care am fost obișnuiți până acum. Și atunci e normal să opunem rezistență când vine vorba să le schimbăm ca să obținem un rezultat mai bun. Într-adevăr, atunci când vrem să schimbăm ceva la noi ca și adulți, mai întâi ducem o luptă titanică împotriva obiceiurilor de zi cu zi. Când am înțeles pe deplin aceste adevăruri am realizat că trebuie să facem ceva diferit dacă vrem să ne dezvoltăm cu adevărat ca adulți. A fost nevoie să ne uităm în spate la lucrurile care ne țineau pe loc, la acele motive pentru care nu putem avansa nicicum, să ne schimbăm obiceiurile ca să facem loc celor noi și să găsim metode prin care să fim constanți zi de zi.
Apoi ne-a venit o idee...
Cum ar fi dacă, de mici copii, ne-am fi construit obiceiuri bune care să ne fie de folos toată viața?
Ne-am dat seama că ar fi mult mai ușor să îi învățăm pe copii principii solide de viață și să le formăm de mici obiceiul să le aplice, decât să încerce ei să le învețe atunci când vor fi mari.
De exemplu:
Această mică listă este doar vârful icebergului.
Însă de aici am pornit. Acestea sunt doar câteva principii pe care ne dorim ca fiecare copil să le învețe și să le pună în practică. Așa că am decis să creăm cărțile din colecția Copii Remarcabili. O serie de cărți care aduce principiile de dezvoltare personală în mâinile copiilor și îi ajută să-și formeze obiceiuri și abilități care să le fie de folos toată viața.
Am început în 2019 cu Cartea Secretă a Învingătorilor - o carte ce ajută copiii să-și dezvolte mentalitatea de creștere.
După 4 ani, zeci de mii de copii din România știu că greșelile îi ajută să crească, știu că au nevoie de exersare, efort și perseverență ca să fie mai buni, știu că primul pas către orice obiectiv este planificarea, știu că învățarea și practica merg mână în mână ca să-i ajute să realizeze tot ce își doresc.
Iar dea lungul anilor am primit un alt feedback la care nu ne-am așteptat niciodată până atunci:
„Este prima carte pe care copilul o citește fără să fie obligat”.
Iar apoi altul:
„Nu am văzut-o de mult pe fetița mea cu o carte în mână cu atâta drag și să îmi spună cat de mult ii place. Mulțumesc. Recomand!”
Și altul:
„David are 10 ani în curând si după ce a început să citească cartea secreta a învingători a prins gustul lecturii, el care fugea de citit.”
Prima dată, am crezut că este o întâmplare. Apoi mesajele au început să curgă. Am aflat cum Cartea Secretă a Învingătorilor nu părăsește noptiere copiilor, nu lipsește nici măcar din ghiozdanul cu rechizite și nu se dezlipește din mâinile cititorilor nici în pauza de la școală.
Ce spun părinții despre Cărțile Copii Remarcabili?
În 4 ani, un simplu feedback s-a transformat în mii de mesaje care ne bucură nespus și care ne dau motivația de care avem nevoie ca să continuăm. În 4 ani o carte s-a transformat în 8 și ne bucurăm când spunem că acesta este doar începutul. În 4 ani o idee a schimbat modul de gândire a zeci de mii de copii din România și continuă să pună bazele dezvoltării personale pentru o nouă generație. O generație care, sperăm noi, va acționa în continuare cu mentalitatea care-i ajută să-și îndeplinească orice vis.
Vezi toate cărțile din colecția Copii Remarcabili:
Ambalate individual în cutii atractive, gata de oferit cadou
Bonusuri pentru fiecare carte
Livrare rapidă în 1-2 zile lucrătoare
Copii Remarcabili
Ai încercat vreodată să schimbi ceva la tine, ca adult?
Ai încercat vreodată să schimbi ceva la tine, ca adult?
Cel mai probabil fiecare dintre noi își dorește să facă unele lucruri diferit. Poate că este vorba despre schimbarea dietei, de îngrijirea finanțelor personale, de dezvoltarea personală, de modul în care relaționăm cu cei dragi sau de modul în care reacționăm în anumite situații.
Dacă ai încercat să schimbi oricare dintre aspectele de mai sus, cel mai probabil ai observat că îți este destul de greu să o faci ca adult.
Poate ți-ai cumpărat câteva cursuri online, poate ai participat la conferințe și traininguri, ai zeci de cărți sau poate chiar ai lucrat îndeaproape cu un specialist. Și, totuși, schimbările adevărate apar mult mai târziu decât te aștepți.
Copii Remarcabili
Asta se întâmplă pentru că avem sute de obiceiuri bine înrădăcinate
Ne ghidează modul în care ne îmbrăcăm dimineața, cum vorbim cu copiii noștri sau când mergem la culcare. Au impact asupra a ceea ce mâncăm la prânz sau asupra modului în care ne facem treaba la serviciu. Obiceiurile noastre decid dacă facem exerciții zilnic, dacă suntem productivi, cum ne cheltuim și economisim banii sau cum reacționăm atunci când avem un conflict.
Cercetările arată că majoritatea deciziilor pe care le luăm într-o zi (aproximativ 40 – 50%) sunt automate, bazate pe modelele cu care am fost obișnuiți până acum. Și atunci e normal să opunem rezistență când vine vorba să le schimbăm ca să obținem un rezultat mai bun.
Într-adevăr, atunci când vrem să schimbăm ceva la noi ca și adulți, mai întâi ducem o luptă titanică împotriva obiceiurilor de zi cu zi.
Fii la curent cu ultimele informații de dezvoltare personală pentru copii!
Săptămânal trimitem materiale, activități și tehnici de dezvoltare personală, special create pentru copii.
Completează formularul de mai jos și fii primul care le primește.
CE POȚI SĂ FACI ACUM PENTRU COPILUL TĂU?
Astfel încât, atunci când va fi adult, să aibă cât mai multe reușite, fără să fie nevoie să se schimbe?
E mult mai ușor să îi învățăm pe copiii noștri principii solide de viață și să le formăm obiceiul de mici să le aplice decât să încerce ei să le învețe atunci când vor fi mari.
E mult mai ușor să se obișnuiască acum să facă lucrurile într-un mod remarcabil, decât atunci când vor fi adulți.
Le va fi mult mai ușor să aleagă mâncarea sănătoasă în loc de fast-food dacă asta fac de obicei, în loc să se chinuie să-și schimbe radical dieta mai târziu.
Le va veni mult mai ușor să pună bani deoparte atunci când îi primesc pentru că vor face asta de mici.
Credem că e mult mai ușor să-și dezvolte inteligența emoțională acum, în loc să înceapă peste 20 de ani.
© Copyright 2024 Copii Remarcabili. Website creat de webactiv.ro